Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Dressing up!

All in pink!

Funny glasses!
Ms. Debbie and Marilena

A bride!

High heels!!

Cinderella's shoes!

These shoes belong to a puppet!!!
Dorothy's shoes!



Having fun with paint!


Στο πρωινό τμήμα του Play & Learn (Young Explorers 2-4 years old) γνωριστήκαμε μεταξύ μας. Παρατηρήσαμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και των φίλων μας σε καθρέπτες, μιλήσαμε για το χρώμα των ματιών μας, για τα μαλλιά μας αλλά και για τα ονόματά μας. Τα τραγουδήσαμε, τα παίξαμε με τα χέρια μας, με το πόδια μας, τα χορέψαμε και στο τέλος φτιάξαμε το περίγραμμά μας ξαπλώνοντας σε μεγάλο χαρτί του μέτρου. Τι χαρά μεγάλη! Πιο μεγάλη χαρά είχαμε όμως όταν ξεκινήσαμε το βάψιμο που είναι από τις πιο αγαπημένες μας δραστηριότητες: με πινέλα χοντρά ή ψιλά, με τα δάκτυλά μας, με τους αγκώνες μας, όλα μας αρέσουν!






       ...και όταν δεν φτάνουμε το καβαλέτο παίρνουμε από μόνοι μας καρέκλα για να ψηλώσουμε!

What happened to my potato flakes?

Έχετε ληγμένες νυφάδες από πατάτα στο ντουλάπι σας για πέταμα; Προσοχή! Μην τις πετάξετε!!

Δώστε τους μια τελευταία ευκαιρία για ζωή και διασκέδαση: Προσθέστε σε μια λεκάνη όσο νερό θέλετε- λίγο ή πολύ. Δώστε πλαστικά κουτάλια διαφόρων μεγεθών, καθώς και πλαστικά ποτηράκια, σουρωτήρια, χωνιά και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας για μέτρημα. Ρωτήστε τα παιδιά σας ανοικτού τύπου ερωτήσεις ελληνικά ή αγγλικά για να δουλέψει η κριτική τους σκέψη, όπως:
  • Πόσες κουταλιές θα γεμίσουν το κύπελο αυτό;
  • Τι θα συμβεί αν βάλω πολύ υλικό μέσα στο χωνί;
  • Τι σου μυρίζουν οι νυφάδες;
  • Πόσο κουταλιές νερό θα χρειαστούμε για να γεμίσουμε τη λεκάνη; 

Αφήστε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν χωρίς το φόβο του λάθους. Ότι και να κάνουν όπως και να το κάνουν σημασία έχει ο πειραματισμός. Στη συνέχεια, και αφού έχουν βαρεθεί προσθέστε τέμπερα της αρεσκείας σας όπως για παράδειγμα ένα βασικό χρώμα. Προσθέστε και δεύτερο. Τι συμβαίνει όταν τα αναμιγνύετε; Ποιο είναι το χρώμα που προκύπτει;


Αν τα παιδιά δεν σας απαντούν στις ερωτήσεις σας είτε στα αγγλικά ή στα ελληνικά, μην πτοήστε. Ειδικοί αναφέρουν ότι οι ανοικτού τύπου ερωτήσεις βοηθούν τα παιδιά να σκεφτούν ολοκληρωμένα ένα θέμα και να το επεξεργαστούν καλύτερα. Είναι ένα messy but fun project. Enjoy it!

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Εργαστήριο ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΦΙΛΜ για μικρά παιδιά στα ΓΑΛΛΙΚΑ

 Το Play & Learn παρουσιάζει μια σειρά εργαστηρίων Μικρού Μήκους Φιλμ για παιδιά Δημοτικού που δεν έχουν καμία εμπειρία στα γαλλικά:
"Μαθαίνω διασκεδάζοντας στα ΓΑΛΛΙΚΑ!"

Η Ειρήνη Λιναρδάκη και ο σύζυγός της Vincent Parisot (Λέκτορας ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μασσαλίας, Diplome National des Arts Plastiques, Diplome National Superieur d Expression Plastique,Ισοτιμία Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και Παιδαγωγική Ισοτιμία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο) θα διεξάγουν το:

ANIMATION WORKSHOP pour les jeunes en francais
Εργαστήριο ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΦΙΛΜ για μικρά παιδιά στα ΓΑΛΛΙΚΑ



Πιο συγκεκριμένα: Το κάθε παιδί και ανάλογα με τον προσωπικό του χρόνο, θα φτιάξει και θα αναπαραγάγει μια μυθοπλασία με πολύ απλά υλικά και πολύ φαντασία. Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι η δημιουργική διαδικασία ενός μικρού μήκους φιλμ, μέσα από μια εικαστική εμπειρία: δημιουργία script, storyboard, χαρακτήρων, σκηνογραφίας, φωτογράφιση και μοντάζ, και κατόπιν ανάρτησης του φιλμ στο διαδίκτυο σε blog της ομάδας που θα δημιουργηθεί.

Καμία γνώση γαλλικών δεν είναι απαραίτητη, μια και η περίληψη του κάθε μαθήματος θα γίνεται πρώτα στα ελληνικά πριν την έναρξη. Τα παιδιά θα εξοικειωθούν με ήχους από τη γαλλική γλώσσα και θα έρθουν σε επαφή με λέξεις και φράσεις μέσα από το εργαστήριο.


6 Σάββατα: 20/10/12- 17/11/12
12:00-1:00μ.μ
Kόστος: 55€
Περισσότερες πληροφορίες: 6972 207405

First Autumn Rain!


Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Πως γίνεται η διδασκαλία της ξένης γλώσσας στο Προσχολικό Τμήμα του Rutgers' Camden Campus

'Reading time at the Early Learning Research Academy on the Camden Campus. The preschool center offers dual and bilingual education to students soon after birth.
 Καθώς οι επαφές μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών γίνονται όλο και πιο συχνές μεγαλώνει και η ανάγκη νέων γονέων σε παγκόσμιο επίπεδο να φέρουν τα παιδιά τους σε επαφή με ξένες γλώσσες και διαφορετικά έθιμα από πολύ μικρή ηλικία. 

Σε κράτη του δυτικού πολιτισμού αυξάνονται τα προγράμματα εμβάπτισης (πρόγραμμα εκμάθησης ξένης γλώσσας μέσα από κατάλληλα αναπτυξιακές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών). Σε κάθε μία χώρα η γλώσσα που πρωτεύει για εκμάθηση είναι διαφορετική. Για παράδειγμα στην Αμερική, τα προσχολικά προγράμματα εμβάπτισης αφορούν κυρίως την ισπανική γλώσσα και κατά δεύτερον τη γαλλική, στην Ισπανία η δεύτερη γλώσσα που διδάσκεται σε πολύ μικρές είναι η αγγλική και στον Καναδά διδάσκονται τα γαλλικά

Στο Βρεφικό και Προσχολικό κέντρο Rutgers' Camden Campus του φημισμένου Rutger's University που βρίσκεται στο Camden, NJ στην Αμερική λειτουργούν τμήματα εκμάθησης της ισπανικής γλώσσας που ξεκινούν από τη βρεφική ηλικία καθημερινά και τα τμήματα προσχολικής ηλικίας είναι τρεις μέρες την εβδομάδα και το πρόγραμμα γίνεται στα αγγλικά. Τις μέρες που διδάσκονται τα ισπανικά όλοι στο σχολείο από το διδακτικό προσωπικό ως και τους καθαριστές μιλάνε ισπανικά. Tα παιδιά που μαθαίνουν μια δεύτερη γλώσσα σε μικρή ηλικία είναι πολύ σημαντικό για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, σημειώνει η Gloria Bonilla-Santiago, που σχεδίασε το πρόγραμμα και είναι στο Συμβούλιο Διοικητών και Διακεκριμένη Καθηγήτρια Υπηρεσιών του πανεπιστημίου.  

Στο Rutger's Camden Campus τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα ισπανικά από βρέφη. Πολλά από αυτά ανταποκρίνονται στις εντολές παρόλο που αρχικά δεν μιλούν στα ισπανικά. "Το πρόγραμμα εμβάπτισης μιας ξένης γλώσσας είναι πολύ σημαντικό και αν από νέα θα μάθαινα να μιλάω Ισπανικά τότε η ξένη γλώσσα θα γινόταν τρόπος ζωής", σημειώνει η Joan McCormick, σύζυγος του Προέδρου του Πανεπιστημίου Rutgers University. Το παιδί της είναι εγγεγραμμένο στο προσχολικό κέντρο του Πανεπιστημίου.